JOHNNIE SOCIETY -ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΡΣΑΡΗΣ

Εξώφυλλο

Ο Τζόνι τα έχει όλα. Μια εκπληκτική δουλειά σε πολυεθνική εταιρεία, με παχυλό μισθό, μπόνους, σεμινάρια στο εξωτερικό και πολλές προοπτικές εξέλιξης. Ένα πανάκριβο διαμέρισμα με θέα κι ένα πανάκριβο αυτοκίνητο. Μια ζηλευτή εμφάνιση, με κορμί σμιλεμένο, μαλλί επιμελώς ατημέλητο και ρούχα ραμμένα στους πιο γνωστούς οίκους μόδας. Έχει έναν κολλητό φίλο, πολλές όμορφες γυναίκες στο κρεβάτι του και άπειρα όνειρα για το μέλλον. Η ζωή του μοιάζει στρωμένη με ροδοπέταλα και προσεκτικά σχεδιασμένη ως την τελευταία λεπτομέρεια.
Όμως, όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει. Εκεί που δεν το περιμένει, θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με Εκείνη, που στοίχειωνε χρόνια τις φαντασιώσεις του και θα συνειδητοποιήσει πως το κενό που ένιωθε τόσα χρόνια μόνο ο Έρωτας μπορεί να το γεμίσει. Θα βρεθεί αντιμέτωπος με την προδοσία και τον αμείλικτο κόσμο των επιχειρήσεων και μέσα σε μια στιγμή θα τα χάσει όλα.
Όλα, εκτός από το χαμόγελό του. Με κληρονομιά το τελευταίο χάδι της μάνας του και τα τελευταία λόγια του πατέρα του, θα ξεκινήσει από την αρχή, μια ζωή εντελώς αλλιώτικη από αυτήν που είχε συνηθίσει. Θα γνωρίσει έναν άλλο κόσμο, θα προσπαθήσει να απαλλαγεί από όλα τα περιττά βάρη και να κάνει μια βαθιά βουτιά στα άδυτα της ψυχής του. Συνοδοιπόροι του στο ταξίδι ο γέρο-Τζο, ένας ανάπηρος επαίτης, η γλυκεια Γιοβάνα, η γεροντοκόρη γειτόνισσά του, ο μικρός Γιαννάκης με τη μητέρα του και φυσικά η ανάμνηση Εκείνης που άγγιξε την καρδιά του.
Μια απρόσμενη ανακάλυψη, θησαυρός του προηγούμενου ιδιοκτήτη του σπιτιού του, θα τον οδηγήσει σε νέα μονοπάτια, θα του επιτρέψει να ονειρευτεί έναν κόσμο πιο αληθινό, πιο ανθρώπινο και να τολμήσει να τον διεκδικήσει, να τον δημιουργήσει εκ νέου.
Ο Γιάννης Φαρσάρης επιχειρεί μέσα από αυτη την ιστορία να μας ανοίξει τις πύλες στο δικό του προσωπικό όραμα για μια κοινωνία μοιράσματος και προσφοράς. Μας ταξιδεύει από το Ζενίθ στο Ναδίρ της ύπαρξης και μας δείχνει ότι τελικά αυτές οι δύο καταστάσεις μπορεί να αντιστραφούν πανεύκολα, απλά αντιστρέφοντας την οπτική μας γωνία. Η ζωή και η πορεία του Τζόνι είναι η ζωη και η πορεία του καθενός από εμάς, που δε φοβάται να ξεκινήσει από την αρχή. Ή μάλλον όχι... που φοβάται, που τρέμει αλλά υπερνικά το φόβο του και τολμάει να βάλει τα πάντα σε νέες βάσεις, να καταρρίψει τα προσωπικά του στερεότυπα και να ανακαλύψει τελικά τον προορισμό του και την ουσία της ύπαρξής του. Γιατί όπως λέει και το τραγούδι, τα πιο ωραια πραγματα ερχονται εκει που δεν τα περιμενεις...μην ψαχνεις σε πολυοροφα, στα υπογεια ειναι η θεα!
Μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο σε ψηφιακη μορφή, εδώ:

Σχόλια